pàgina en català
página en castellano
obra publicada
textos / pretextos
contacte

teatre al detall neix a Barcelona l’any 2000 i presenta el seu primer espectacle L’Ós d’A. P. Txèkhov al juny de 2001 al Teatre Malic de Barcelona.

 El 2004 presenta evidències de Jordi Cienfuegos, un espectacle de cabaret poètic protagonitzat per Txell Botey i Xavi Idàñez amb direcció de Pepa Calvo i música de Peter Delphinich. Des d'aleshores ha estat programada en diversos teatres arreu de Catalunya i l'Estat Espanyol.

Evidències va estar nominada a quatre premis en la X mostra de Teatre de Barcelona (millor actriu, millor direcció, millor espectacle i millor espectacle per votació del públic), guanyant els de millor actriu i millor direcció.

si vols llegir algunes crítiques, fes clic a:

-assaig general, Pep Barbany (16/10/07)

-I.espai, Sara Vallecillo Lax (17/10/07)

-atrapalo.com, el públic opina (34 opinions recollides)

 

     Teatre al Detall

parla d'evidències

  (extractes de dossier de premsa)

 evidències és un espectacle basat en poemes de Jordi Cienfuegos, poemes que esdevenen una reflexió sobre les grans evidències de la societat contemporània en tots els seus aspectes: des de l’amor/desamor i la vida en parella, a la política, la crueltat de la guerra i la difícil relació amb la divinitat.

evidències són retalls de grans problemes socials i de petits conflictes quotidians (que al final són els que ocupen la major part del nostre temps), són retalls de moments, de pensaments... que conformen aquest complicat trencaclosques que és la vida. Són idees que volten pel cap d’aquest poeta, idees que compartim i que hem volgut imaginar i donar forma, tot des d’un punt de vista molt fresc i un llenguatge molt planer.

evidències és una muntanya russa de sensacions, reflexions, emocions i relacions; un joc amb molt sentit de l’humor, molta ironia i també amb grans veritats i banalitats.

Un espectacle poètico-quotidià i molt teatral.

Una mirada còmplice a l’univers d’aquest jove escriptor.

Una sorpresa constant per l’espectador.

  perquè fem evidències

 Hi ha diversos motius pels quals hem decidit crear un espectacle de poesia, però sobretot perquè ens agrada la poesia i encara més la poesia d’en Jordi Cienfuegos (directa, sincera, evocadora, utòpica, contemporània i plena de sentit de l’humor i sensibilitat). La seva poesia parla just de tot el que volíem parlar, és fruit d’una manera de pensar molt semblant a la nostra i creiem que a la de molta gent.

Quan dius que fas un espectacle de poesia tothom s’espanta. En general la gent sol pensar dues coses: bé que hi haurà un senyor amb veu de ràdio declamant un textos grandiloqüents, o bé que serà un espectacle “raru” amb textos encara més “rarus”. Llavors, un cop vista la seva cara d’“ui quin rotllo!” et toca explicar que no és un recital, que no hi ha faristol, que fas teatre, i que no és gens “raru”.

La veritat és que ens venia de gust apropar la poesia a un públic majoritari: gent que habitualment llegeix poesia i d’altres que no saben ni tan sols que és un vers. Volíem trencar la imatge dels recitals convencionals, i apostar pel joc teatral. Això és el que ens oferia aquesta poesia: la possibilitat de jugar trencant, dialogant, creant personatges, inventant situacions i fent moltes bogeries... i vàrem trobar la còmplice perfecta per a dur-ho a terme: la Pepa Calvo (la directora), una apassionada del vers (de fet ja havia dirigit diversos espectacles d’aquest tipus) amb molt sentit de l’humor i que va captar des del primer moment la nostra idea.

Hem buscat l’equilibri entre la fidelitat a l’esperit de l’autor i la nostra pròpia visió de la seva poesia, utilitzant el text com un factor evocador d’idees i com una eina escènica, donant-li diferents possibilitats de lectura o fins i tot canviant-li el sentit. El resultat és una suma de perspectives (la de l’autor, la directora, l’escenògraf, l’il·luminador i els actors) que donen a la poesia la dimensió polièdrica que té quan la llegim, quan cadascú personalitza les paraules amb la seva pròpia experiència.

xavi idàñez i txell botey

Teatre al detall

txellbotey@yahoo.es

VolverContinuar